<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mener det blir kjøpers marked i 2023

Økonomer og boligeksperter mener at 2023 blir et kjøperens marked i USA.

    Publisert 1. okt. 2022 kl. 14.58
    Oppdatert 3. okt. 2022 klokken 09.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 215 ord
    NEDGANG: De amerikanske boligprisene er fallende og eksperter venter at det vil fortsette. Foto: Bloomberg

    Med en boliglånsrente som nærmer seg 7 prosent ser man at boligprisene faller sakte. Likevel skriver MarketWatch at det amerikanske boligmarkedet vil skifte til fordel for boligkjøpere innen utgangen av 2023. Det sa 44 prosent av økonomer og boligeksperter spurt av eiendomsselskapet Zillow i en forventningsundersøkelse for boligmarkedet.

    Videre sa 12 prosent av disse ekspertene at de trodde at skiftet vil skje tidligere, altså i år. Likevel sier omtrent 45 prosent av ekspertene undersøkt av Zillow at kjøpere bør vente og forvente at markedet vil endre seg i kjøpernes favør i 2024 og utover.

    Alle respondentene i undersøkelsen forventer nedgang i boligprisene i 2023.

    Fallende medianpris

    Medianprisen for en bolig i USA var på 389.500 dollar i august, ned fra 403.800 dollar måneden før. De fleste av boligekspertene undersøkt av Zillow bemerket at markedene som mest sannsynlig vil se boligprisene falle i løpet av det neste året. Ekspertene venter at prisene vil falle mest i de byene som opplevde høyest verdistigning under pandemien. Byene Boise, Austin og Raleigh opplevde et enormt prishopp under pandemien, og 77 prosent av ekspertene forventer nedgang i disse byene.

    Områdene som minst sannsynlig vil se fallende boligpriser ifølge ekspertene er byer i midtvesten som Columbus, Indianapolis og Minneapolis. Her forventer 36 prosent av ekspertene at boligprisene vil falle i løpet av de neste 12 månedene.