<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blir omtalt som verdens dyreste boligmarked – forventer fall på 30 prosent

Så langt har boligprisene i Hongkong falt med 8 prosent, og verre skal det bli.

Publisert 6. okt. 2022 kl. 10.56
Oppdatert 7. okt. 2022 klokken 12.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 178 ord
HONGKONG: Kan få et snillere boligmarked i tiden som kommer. (c) Scukrov | Dreamstime.com

Ifølge nye prognoser fra den amerikanske storbanken Goldman Sachs kan boligprisene i Hongkong falle med 30 prosent fra fjorårets nivåer. Det skriver Bloomberg.

Sammenlignet med boligprisene ved utgangen av 2021 er prisene ventet å falle med 15 prosent i år og 15 prosent til neste år, mener analytikerne. Så langt i år har prisene falt 8 prosent.

Verdens dyreste boligmarked

Boligprisene i Hongkong har lenge vært kjent for å være verdens dyreste. I 2017 kostet gjennomsnittsboligen 18,1 ganger så mye som den gjennomsnittlige inntekten.

Banken ser flere faktorer som bidrar til å presse prisene ned: Høyere priser på mat og tjenester, utflytting av innbyggere og en avtagende økonomi. 

Forventer ny renteøkning

Tidligere mente banken at prisene skulle falle 20 prosent innen 2050, men på grunn av en raskere renteøkning enn ventet for Hongkongs interbankrenter, altså den renten bankene betaler for å låne penger i andre banker, oppjusterte de prognosene sine. 

Interbankrentene er på sitt høyeste siden 2008, og siden Hongkongs pengepolitikk er sterkt knyttet til den amerikanske sentralbanken, forventes nok en renteøkning neste måned.