<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan bli full stopp i boligbygging i høst

Kombinasjonen av renteøkninger, dyre materialer og fall i boligprisene gjør at mange utbyggere vurderer byggestans og permitteringer i høst.

  Publisert 13. okt. 2022 kl. 08.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 135 ord
  Foto: NTB

  Boligbyggelaget Obos – som er landets største boligbygger – vurderer å legge flere prosjekter på is, skriver Dagens Næringsliv.

  Det er både pandemien, Ukraina-krigen, sterk inflasjon, rentehevinger, fall i boligprisene og det at pandemi og krig har gitt skyhøye priser på byggematerialer, som gjør at det begynner å butte imot for flere utbyggere.

  – Kostnadskalkylene går rett og slett ikke opp i en del prosjekter, sier Daniel Siraj – konsernsjef i Obos. Han legger til at de håper å unngå permitteringer.

  – Problemet er at man ikke lengre kan øke utsalgsprisene, nå som kundene også er rammet av svekket kjøpekraft, sier han.

  Administrerende direktør Lars Jacob Hiim i interesseorganisasjonen Boligprodusentene sier at han allerede har hørt om flere prosjekter som legges på is, noe som bekreftes av Carl Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund, som beskriver et markant fall i boliginvesteringene.

  (NTB)