<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gir bort Norges dyreste villa som gave

Bare to år etter at Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl kom seg inn på boligmarkedet med Norges dyreste villa til 225 millioner gir han den bort til en 23-åring.

  Publisert 15. nov. 2022 kl. 22.07
  Oppdatert 22. nov. 2022 klokken 12.04
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 356 ord
  GAVE TIL 23-ÅRING: Hedgefondforvalter Thor Johan Furuholmen bygget villaen på 1.229 kvadratmeter på Bygdøy som Jørgen Dahl betalte 225 millioner for og nå har gitt i gave til en 23-åring. Foto: NTB

  For drøyt to år siden kjøpte Jørgen Dahl P. T. Mallings vei 26 av Thor Johan Furuholmen. Prisen var 225 millioner kroner – det dyreste noen nordmann har betalt for en villa i Norge. 

  Eiendommen er på hele 1.200 kvadratmeter. Tomten er lang og smal med strandlinje mot syd. Stranden er imidlertid ikke særlig attraktiv da det handler om langgrunn leire.

  Nå har han gitt bort eiendommen i gave til sin datter, Nora Lima Dahl. Det skriver Avisa Oslo. Avisen har ikke fått kontakt med far eller datter.

  Thor Johan Furuholmen bygget boligen på Bygdøy i 2007. Dahl skal ifølge Avisa Oslo jobbet lenge for å få rehabilitere moloanlegget rett nedfor huset. Enn så lenge uten å komme til enighet med kommunen.

  PÅ VEI TIL SVEITS? Jørgen Dahl står bosatt i Norge, men hvor lenge? Foto: NTB

  Søkkrik på alarmer

  «Det er riktig at jeg har kjøpt denne boligen. Etter mange år i leid bolig er jeg veldig glad for at jeg har fått muligheten til å kjøpe denne fantastiske eiendommen. Utover dette har jeg ingen andre kommentarer enn at jeg gleder meg til å flytte inn», sa Jørgen Dahl via kommunikasjonssjef Sissel Eckblad i Sector Alarm da salget ble kjent.

  Jørgen Dahl startet med salg av husalarmer, men er blitt søkkrik som gründer og eier av Sector Alarm. Den naturlige grunnen til gaven må være at Dahl er i ferd med å flytte utenlands, men fortsatt står han oppført som folkeregistrert i Norge.

  Har slitt med kommunen

  Dahl er nabo med Odd Johnny Winge, som nettopp har valgt å flytte til Sveits, samt å separere seg fra sin kone gjennom mange år. Winges nybyggede eiendom til 300 millioner er nå overført til exkonen samtidig som DNB Bank har tatt pant i eiendommen for 100 millioner kroner.

  Jørgen Dahl står på Kapitals liste over landets 400 rikeste som nummer 22 med en formue på hele 12 milliarder kroner. Med redusert aksjerabatt vil Dahl få en kraftig økning i formuesskatten som må finansieres med utbytte der også skatteskruen er vridd om. 

  Sector Alarm er store på alarmer i Europa, og Dahl sitter fortsatt på kontrollen i selskapet, men solgte 30 prosent av aksjene til et amerikansk fond i 2019.