<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Advarer om prisfall på opp mot 20 prosent

«De seneste bevisene antyder at en form for korreksjon er sannsynlig», heter det i en ny rapport om boligprisene i Storbritannia.

Publisert 16. nov. 2022 kl. 10.28
Oppdatert 16. nov. 2022 klokken 10.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 167 ord
KORREKSJON PÅ GANG? Her luksusleiligheter i London. Foto: Bloomberg

Boligprisene i Storbritannia kan falle med opptil 20 prosent, vurderer Bloomberg Economics i en ny studie. Bakgrunnen er Bank of Englands rentehevinger og husholdningenes høyere lånekostnader.

20 prosent anses som avstanden mellom det britiske boligkjøpere betaler for bolig nå og prisene som kan rettferdiggjøres av fundamentale økonomiske forhold, ifølge studien.

«Verdsettelsesgap kan vedvare i årevis, men historien inneholder flere tilfeller med akutt stress der prisene stuper», heter det fra Bloomberg Economics.

«De seneste bevisene antyder at en form for korreksjon er sannsynlig».

Bloomberg Economics estimerer at de britiske boligprisene vil falle med nær 10 prosent i år, men advarer samtidig om betydelig risikoer på både oppsiden og nedsiden.

I studien fremgår det at prisnivået som kan forsvares av inntektsnivået og lånekostnadene i Storbritannia allerede har sunket med 12,5 prosent i år.

Tidligere denne måneden viste tall for oktober fra boliglånsbanken Halifax det største boligprisfallet siden februar 2021. Fallet var også det tredje på fire måneder.

Ifølge Bloomberg har eiendomsportalen Rightmove registrert en prisnedgang på 1,1 prosent nå i november.