<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig fall i OBOS-prisene

Ikke siden 2008 har OBOS registrert et like stort boligprisfall som i november. I Oslo var fallet på 4,7 prosent, på landsbasis var det på 4,2 prosent.

  Publisert 1. des. 2022 kl. 11.27
  Oppdatert 1. des. 2022 klokken 15.28
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 283 ord
  FALLET ESKALERER: Prisene for OBOS-boliger faller enda raskere, både i Oslo og på landsbasis. Her fra Ensjø i hovedstaden. Foto: Iván Kverme

  Prisene for brukte OBOS-boliger i Oslo falt i november hele 4,7 prosent fra måneden før, melder boligbyggelaget torsdag. På landsbasis var prisnedgangen på 4,2 prosent.

  SER YTTTERLIGERE PRISFALL: Sissel Monsvold, sjeføkonom i OBOS. Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen

  Fallet utgjør en kraftig akselerasjon fra nedgangene de foregående månedene. I oktober var det et prisfall på 0,5 prosent i Oslo og 1,1 prosent på landsbasis for OBOS-boliger. I september var det fall på 3,1 prosent i Oslo og 2,8 prosent på landsbasis.

  Seneste prisoppgang for OBOS-boligene kom i august.

  – Forrige gang prisene sank omtrent like mye, var i november 2008. Samtidig er det viktig å se nedgangen i sammenheng med at OBOS-prisene gikk mindre ned enn totalmarkedet i oktober, sier Sissel Monsvold, sjeføkonom i OBOS.

  Ser ytterligere boligprisfall

  Siden toppen i august er OBOS-prisene ned 8 prosent i hovedstaden – men de er stadig opp 2,8 prosent samlet hittil i år. På landsbasis er OBOS-prisene opp 3,6 prosent så langt i 2022.

  Monsvold venter at prisene vil fortsette fallet de neste månedene, før de stabiliserer seg når rentetoppen trolig nås i løpet av første halvår 2023.

  – Vi tror prisene vil gå noe ned i desember og de neste månedene som følge av renteoppgang, høye levekostnader og flere usolgte bruktboliger. Unntaket er januar neste år. Da tilsier sesongmønsteret at prisene vil kunne stige noe, sier hun.

  Eiendom Norge på mandag

  Kvadratmeterprisen for brukt OBOS-bolig i Oslo-området var 74.535 kroner i november. På landsbasis var snittet 64.373 kroner.

  Eiendom Norges boligpriser for november ventes mandag klokken 11. Deres tall for oktober viste et fall på 1,9 prosent på landsbasis. Korrigert for sesongvariasjoner var fallet på 0,8 prosent.

  I Oslo var boligprisene ned 3,2 prosent nominelt og 1,9 prosent sesongkorrigert i oktober.