<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Boligmarkedet er nesten bipolart

Nordr-sjef Andreas Martinussen tegner bildet av et boligmarked som bremser ned. Samtidig er det veldig todelt.

  Publisert 1. des. 2022 kl. 21.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 146 ord
  Nordr-sjefen selger unna: Advarer bransjen om marginhalvering
  01.12.2022 John Fredriksen, Ivar Tollefsen og Union står bak Nordr, som ble skapt gjennom oppkjøpet av boligbyggingsvirksomheten til Veidekke. Vi får besøk av konsernsjef Andreas Martinussen som forteller at har solgt mer boliger i år enn i fjor og at igangsettingen er svært lav i de store byene. Han forventer et mer krevende marked der beliggenhet og kvalitet blir mer avgjørende fremover, i tillegg til at bransjen vil få en kraftig barbering i marginene de har vært vant med.

  John Fredriksen, Ivar Tollefsen og Union står bak Nordr, som ble skapt gjennom oppkjøpet av boligbyggingsvirksomheten til Veidekke. Vi får besøk av konsernsjef Andreas Martinussen som forteller at har solgt mer boliger i år enn i fjor og at igangsettingen er svært lav i de store byene. 

  Han forventer et mer krevende marked der beliggenhet og kvalitet blir mer avgjørende fremover, i tillegg til at bransjen vil få en kraftig barbering i marginene de har vært vant med.

  – Markedet bremser helt klart, og er veldig todelt – nesten bipolart. Gode objekter selger raskt, og til gode priser, sier Martinussen, og presiserer at hvor godt et objekt er først og fremst avgjøres av beliggenhet.

  – I tillegg må den bygningstekniske kvaliteten være god, men der har det vært et problem at når tilbudet er så lavt som i Oslo så handler det mer om et sted å bo, presiserer Nordr-sjefen.