<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Meglere bekymret for stigende priser på leiemarkedet

Gjennomsnittsprisen på å leie boliger øker. Utleiemegleren mener stigende leiepriser vil føre til vanskeligere kår for leietakere.

    Publisert 5. des. 2022 kl. 12.21
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 143 ord
    BEKYMRET: Geir Skogheim, adm. direktør i Utleiemegleren. Foto: Utleiemegleren

    – Det er fortsatt få utleieboliger på markedet, og den negative utviklingen i salgsmarkedet vil kun avhjelpe leiemarkedet midlertidig. Leieprisene har holdt seg stabile siden forrige måned, med unntak av høy etterspørsel og økende leiepriser på de minste objektene, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Geir Skogheim i en pressemelding.

    Prisene på Oslo-markedet har holdt seg stabile, med en liten nedgang på to- og treromsleiligheter i november. Her har leieprisene steget med henholdsvis 6,7 og 6,3 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Gjennomsnittsprisen for ettromsleiligheter i Oslo steg med 10,2 prosent.

    – Henvendelser fra boligselgere som vurderer utleie fremfor å selge, fortsetter også denne måneden, sier Siri Anne Bernum Halck, Regionsjef i Utleiemegleren.

    Sammenlignet med november i fjor, steg gjennomsnittsprisen på treromsleiligheter i Drammen med 13,1 prosent. På Romerike steg leieprisen for en ettromsbolig med 11,3 prosent fra november til desember, og 22,7 prosent fra 2021.

    NTB