<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nye boligprosjekter i Oslo må ikke lenger sørge for parkering

Byrådet i Oslo fikk gjennomslag for sitt forslag om å fjerne kravet om parkeringsplasser i nye boligprosjekter. Det tross i bekymring om mer gateparkering.

Publisert 6. des. 2022 kl. 08.45
Oppdatert 6. des. 2022 klokken 18.12
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
IKKE LENGER KRAV: Kravet til parkeringsplass til nye boliger bortfaller. Illustrasjonsfoto: OBOS

Nå skal det bli mulig å bygge nye boliger i Oslo uten å sørge for parkeringsplasser, skriver NRK Oslo og Viken. Det var Venstre i Byrådet som sikret flertall for forslaget.

Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i OBOS, tror de ikke vil utforme boligprosjekter helt uten parkering, men at behovet vil vurderes i hvert enkelt tilfelle. Ifølge Siraj er ikke parkeringsetterspørselen like stor i nye boligprosjekter.

De nye reglene vil likevel ikke gjelde i småhusområdene. Dem må politikerne vurdere på nytt.

– Vi er redd den nye småhusplanen kan ende opp med å straffe de som ønsker å etablere parkeringsplass, sier Håkon Riekeles (V).

Det blitt uttrykt bekymring for at reglene kom til å føre til mer parkering i gatene, og på den måten hindre utrykningskjøretøy.

– En ting er å ikke pålegge parkeringsplasser. Men vi mener at det skal være anledning til å ha parkering på egen tomt. Hvis man trenger bil, er det bedre å parkere på egen tomt enn i allerede overbelastede småveier, sier Riekeles.

NTB