<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Her er Sisseners favorittaksjer

Publisert 9. sep. 2019 kl. 15.14
Oppdatert 9. sep. 2019 klokken 15.22
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 355 ord
FIKK JULING I AUGUST: Jan Petter Sissener har lagt bak seg en tøff måned på Oslo Børs.  Foto: Eivind Yggeseth

«August var en måned hvor mye gikk galt og Canopus falt dessverre seks prosent, men vi har vært ute i hardt vær før og som regel har vi tatt igjen det tapte i løpet av kort tid. Det håper vi skjer denne gangen også», skriver Jan Petter Sissener i den siste månedsrapporten.

Greide ikke å demme opp for fallet

Sisseners sikringsposisjoner, som løper ut året (indeksputter), fungerte i begrenset grad til å demme opp for fallet i august. Hovedårsaken til dette var at hans «billige» aksjer (DNB, Prudential, Storebrand, Royal Dutch etc) falt vesentlig mer enn indeksene.

«For Sissener Canopus er forvaltningsstrategien endret fra moderat til middels risiko da vi benyttet korreksjonen til å øke aksjevektingen basert på at aksjer var billige og et konstruktivt syn på markedet. Brexit blir dyttet på, vi er på vei inn i et valgår i USA, forhandlingen om handelsavtale gjenopptas og stimulipakkene fra sentralbankene står i kø i løpet av september», skriver Sissener.

Samtidig mener han at resesjonsfaren er godt priset inn i markedene.

Har økt sin eksponering

Den gjennomsnittlige aksjevekting i august var 68,7 prosent, opp fra 48,5 prosent i juli.

Fondets beste bidragsyter til avkastningen i august var Scatec Solar som steg 15,69 prosent.

«Scatec Solar annonserte en perlerad med positive nyheter gjennom august med oppstart av kommersiell produksjon i Mosambik og Egypt, samt planer for flytende solpark i Vietnam. I tillegg bygger det seg opp forventninger om nye finansielle mål i forkant av kapitalmarkedsdagen til selskapet den 19. september», slår Sissener fast.

Stygt kursfall

Fondets mest negative bidragsyter i august var Golar LNG som falt 30,87 prosent. Selskapet leverte noe svake resultater for 2. kvartal hvor det også annonserte midlertidig stopp i utbetaling av utbytte.

Stokker om

I løpet av august har Sissener kjøpt seg opp i Norsk Hydro, Novo Nordisk og Carlsberg mens han har redusert posisjonen i Scatec Solar og solgt ut en posisjon i Traton.

Sisseners største aksjeposter:

  1. Storebrand: 8,51 prosent
  2. Royal Dutch Shell: 6,68 prosent
  3. Prudential: 5,56 prosent
  4. Yara: 5,24 prosent
  5. Norsk Hydro: 4,35 prosent

I forrige uke sendte Pareto Securities ut en anbefaling på følgende aksjer for høstmåneden september.