<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dårlig REC-nyhet: Kina fortsetter med straffetoll

  Publisert 19. jan. 2020 kl. 18.26
  Oppdatert 20. jan. 2020 klokken 08.42
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 257 ord
  STORAKSJONÆR: Kjell Inge Røkkes Aker Capital sitter på mange aksjer i REC Silicon. Foto: Iván Kverme

  Bloomberg melder at Kina har bestemt seg for å videreføre straffetoll på silisiumprodusenter. Det er ikke godt nytt for børsnoterte REC Silcion, med Kjell Inge Røkkes Aker Capital som største aksjonær, som produserer silisium til solcelleindustrien. 

  Utfordringer i Kina

  Denne straffetollen ble innført for snart seks år siden, og ligger på nesten 60 prosent. Bloomberg melder at den ferske beslutningen vil vare i fem år fra 20. januar. Saken ble først gjengitt i DN.

  Tollen kan gjøre det mer utfordrende for REC Silicon å lykkes i kinesiske markeder. Det har selskapet allerede slitt med, på grunn av handelskrigen mellom USA og Kina. 

  Nylig undertegnet stornasjonene en handelsavtale, og da fikk REC Silicon-aksjen seg et skikkelig løft på Oslo Børs. 

  Dyster spådom

  Før den fredag falt etter en dyster spådom fra en tallknuser. 

  – Jeg er ikke overrasket over at aksjekursen stiger mye som følge av handelsavtalen mellom USA og Kina, fordi markedet har ventet på dette i over fem år. Spørsmålet er imidlertid om ikke toget allerede har forlatt perrongen. Det tror jeg, sier analytiker Andreas Bertheussen i Kepler Cheuvreux.

  USA og Kina har varslet at de er i gang med å diskutere en fase to av handelsavtalen, men det er ikke ventet at den kommer på plass før etter det amerikanske presidentvalget til høsten.

  Mads Johannessen, investeringsøkonom i nettmegleren Nordnet, forteller at deres kunder har vist stor interesse for REC Silicon etter at Kjell Inge Røkkes Aker Capital kjøpte Jens Ulltveit Moes eierandel i selskapet på billigsalg før jul.