<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

NEL og Kværner inngår samarbeid

NEL og Kværner skal samarbeide om grønne hydrogenprosjekter og standardisering av løsninger for storskala hydrogenproduksjons-anlegg.

Publisert 4. mars 2020 kl. 08.07
Oppdatert 4. mars 2020 klokken 08.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 170 ord
NY AVTALE: Jon André Løkke, konsernsjef i Nel, og Kværner inngår avtale. Foto: Eivind Yggeseth

NEL og Kværner har identifisert en rekke prosjekter de vil gå sammen om i tiden som kommer, opplyser selskapene i børsmeldinger.

NEL og Kværner har allerede begynt med å utvikle en standardisert 20 megawatt H2 produksjonsmodul. Det skal også utvikles en standardisert design for store moduler for å kunne møte etterspørselen etter større anlegg.

«Vi er glade for å inngå denne samarbeidsavtalen med Kværner, som har lang erfaring fra store prosjekter over hele verden. Når vi nå ser prosjekter vokse i størrelse og kompleksitet, er det viktig å ha en sterk samarbeidspartner som Kværner», sier Jon André Løkke, konsernsjef i NEL.

Kværner sier dette er et steg i riktig retning for å lykkes med strategien om å utvide virksomheten innen fornbybare og grønne løsninger.

«Dette er et langsiktig samarbeid, og Kværner ser frem til å jobbe med en partner som Nel. Målet er å styrke vår konkurransekraft ytterligere gjennom å dra nytte av hverandres kompetanse og erfaring», sier Karl-Petter Løken, konsernsjef i Kværner.