<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensker advarer: – Fortsetter dette kommer ikke Ving til å klare seg

Coronapandemien har ført til krise for reiseindustrien. Også charterselskapet Ving. 

Publisert 16. mai 2020
Oppdatert 16. mai 2020
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 261 ord
DELEIER I VING: Bildet er fra da Petter Stordalen feiret sammen med ansatte i Ving, etter at han og andre investorer gikk sammen og kjøpte konkursboet. Foto: NTB SCANPIX

Mens konkurrentene reddes av sine tyske eierer, risikerer chartergiganten Ving å gå under, om ikke nødtiltak settes inn, skriver Dagens Industri. 

Det er bransjeforeningen SRF som i et intervju advarer mot utenlandsk konkurranse, tapte jobber og skatteinntekter når coronakrisen er over. 

– Svenske reisebyråer er veldig utsatte og kommer ikke til å klare seg, mens danske og tyske selskap tar over markedet, sier SRFs generalsekretær, Didrik von Seth til avisen. 

Det har litt over halvåret siden Ving ble reddet fra konkurs. 

På tampen av oktober 2019 bestemte hotellkongen Petter Stordalen seg for å gå inn med 2,4 milliarder i Ving, som var ca. førti prosent av kjøpssummen på seks milliarder, for å redde charterselskapet.

Den gang uttalte han til Finansavisen: 

– Det viktigste nå er at pengene ikke lenger skal gå ut av selskapet, de skal reinvesteres i selskapet og bygge nye gjesteopplevelser og passe på at Ving skal være det Ving alltid har vært, sier Stordalen til Finansavisen.

Taper hundrevis av millioner

Coronakrisen har imidlertid gått hardt utover hotellimperiet til Petter Stordalen, som tidligere i våres har uttalt at hotellkjeden Nordic Choice Hotels taper 250 millioner kroner i måneden. .

Senest i går ble det kjent at Petter Stordalens Strawberry Capital ifølge Holdings flagget sin eierandel i Catella ned til null, grunnet sikkerhetskrav fra primærmegler, skriver TDN Direkt.

Tilsvarende flagging ble også gjort i MicroSystemation. I begge tilfellene har primærmegleren sendt ut flagging av samme antall aksjer.

«Sannsynligvis handler det om noen form for pantsettelse av aksjene», skriver Holdings, ifølge nyhetsbyrået.

Denne uken ble det også kjent at hotellkongen solgte forlagene sine i Sverige og Danmark.