<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pandion Energy godkjenner Hod-prosjektet

Prosjektet blir det første som igangsettes etter endringene i skattesystemet for petroleum.

Publisert 12. juni 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 212 ord
Hod-prosjektet innebærer bygging av en ny ubemannet brønnhodeplattform.  Foto: Aker BP

Styret i Pandion Energy har godkjent sanksjoneringen av Hod-prosjektet, melder selskapet i en børsmelding fredag. 

Prosjektet skulle etter planen godkjennes i mars, men ble som følge av coronapandemien og det dramatiske fallet i den globale etterspørselen etter olje utsatt på ubestemt tid.

Mandag 8. juni ble opposisjonen enige om midlertidige endringer i petroleumsskattesystemet til støtte for olje- og gassindustrien. 

Hod er det første prosjektet som igangsettes som en direkte konsekvens av disse endringene. 

– De midlertidige endringene i petroleumsskattesystemet har gjort det mulig for styret å gi sin støtte til å gå videre med Hod utbyggingen tross svært utfordrende markedsforhold, sier adm. direktør Jan Christian Ellefsen i en kommentar.

– For Pandion Energy sin del har likebehandling av oljeselskap i og utenfor skatteposisjon, og da i form av negativ terminskatt for sistnevnte gruppe, vært av avgjørende betydning. Sammen med operatøren Aker BP ser vi nå fram til å gjennomføre prosjektet som en kopi av den vellykkede Valhall Vestflanke-utbyggingen, fortsetter Ellefsen. 

Hod feltet er forventet å gi en total produksjon på rundt 40 millioner fat oljeekvivalenter og generere mer enn 6 milliarder kroner i skatteinntekter. I utbyggingsfasen er det estimert at prosjektet vil skape arbeidsplasser tilsvarende 5.000 årsverk, inkludert ringvirkninger.