<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tre toppsjeffavoritter har vært involvert i omstridte utenlandssatsinger

De tre favorittene til å etterfølge Eldar Sætre når han går av som konsernsjef i Equinor, har alle vært sentrale i selskapets prosjekter i USA og Canada.

  Publisert 15. juni 2020 kl. 07.25
  Oppdatert 15. juni 2020 klokken 07.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 132 ord
  EQUINOR-SJEF; Eldar Sætre og styreleder Jon Erik Reinhardsen (bak). Diskusjonene om hvem som skal etterfølge Sætre skal være i gang. Foto: NTB scanpix

  Irene Rummelhoff og Torgrim Reitan har hatt viktige roller i satsingen i USA, der selskapet har tapt 200 milliarder kroner, mens Lars Christian Backer har vært sentral i oljesandsatsingen i Canada, skriver Dagens Næringsliv.

  – Internt anses de som de fremste til å etterfølge Eldar Sætre når han går av. Spørsmålet er nå om uroen rundt Equinor vil lede til at eierne ønsker et nytt blikk på hele selskapet, sier hovedtillitsvalgt Bjørn Asle Teige i fagforeningen Safe.

  Anne Gjøen, analytiker i Handelsbanken Capital Markets, tror Torgrim Reitan er mindre aktuell etter saken om Equinor i USA. Hun mener Irene Rummelhoff er favoritt til å ta jobben når 64 år gamle Sætre går av.

  Tirsdag offentliggjorde Equinor at selskapet har hyret inn revisjonsselskapet PwC for en gjennomgåelse av den amerikanske og den internasjonale virksomheten i selskapet.

  (©NTB)