<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er småsparernes favorittaksjer i USA

Nordnet-kundene fristes av gigantene. 

  Publisert 22. juli 2020 kl. 14.10
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 126 ord
  POPULÆR: Amazon-aksjen er den mest populære i USA blant Nordnet-kundene. Her sjefen Jeff Bezos, verdens rikeste menneske. Foto: NTB Scanpix

  Nordnet har offentliggjort hvilke aksjer deres kunder eier mest av, pr. 14. juli. På topp troner Amazon, noe som bør ha gitt de fleste god avkastning. Den Jeff Bezos-styrte aksjen er opp 70,6 prosent hittil i år, og endte tirsdag til en kurs på 3153 dollar. 

  Videre følger Apple (opp 32,5 prosent i år til 389,15 dollar) og Microsoft (opp 33,6 prosent til 210,75 dollar i år). Det amerikansk-israelske farmasøytiske selskapet Teva Pharmaceutical, ledet av danske Kåre Schultz, kommer på fjerdeplassen. Aksjen har også steget etter nyttår.

  Videre følger store selskaper som Berkshire Hathaway, Alphabet, Facebook, Alibaba, Nvidia og Johnson & Johnson. Tesla, som har hatt en fenomenal oppgang i år, er på 12. plass foran Coca Cola, Walt Disney og Visa