<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets om Ocean Yield

Analytikerne oppdaterer.

Publisert 15. sep. 2020
Oppdatert 15. sep. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 152 ord
TAR NEDSKRIVNINGER PÅ 130 MILL. DOLLAR: Ocean Yield meldte etter stengetid mandag at selskapet i tredje kvartal vil ta nedskrivinger på 130 millioner dollar i forbindelse med to av selskapets fartøy. Her ved adm. dir. Lars Solbakken i selskapet. Foto: Eivind Yggeseth

Ocean Yield meldte etter stengetid mandag at selskapet i tredje kvartal vil ta nedskrivinger på 130 millioner dollar i forbindelse med to av selskapets fartøy. Dette vil redusere egenkapitalandelen til 26,1 prosent og innebærer slik analytikerne i DNB Markets ser det, at selskapet fortsatt har en buffer på 40 millioner dollar ned til lånekravet om en egenkapitalandel på 25 prosent.

Samtidig gjentar selskapet imidlertid at det vil utbetale et stabilt utbytte. Etter forrige kvartal var utbyttet på 0,05 dollar pr. aksje. 

«Dersom selskapet opprettholder denne utbetalingen fremover, vil det på våre estimater innebære en utbetalingsgrad på rundt 50 prosent og en økning av egenkapitalandelen igjen med 0,7 prosentpoeng pr. kvartal», heter det i en oppdatering fra meglerhuset tirsdag.

Ocean Yield stengte mandag på 21,80 kroner pr. aksje og DNB Markets har før eventuelle endringer en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 26 kroner pr. aksje.

Det seneste året er aksjen ned 56,1 prosent på Oslo Børs.