<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Berntsen: Investorene gjorde det motsatte av det investorene i USA gjorde

Investorene i Asia valgte å selge seg ned i energiaksjer, til fordel for helserelaterte aksjer.

Publisert 10. des. 2020 kl. 08.58
Oppdatert 10. des. 2020 klokken 09.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 156 ord
SOLGTE SEG NED I ENERGI: De asiatiske børsene falt noe tilbake i natt. Investorene valgte for øvrig å selge seg ned i energiaksjer til fordel for helserelaterte aksjer, påpeker Nordnet-analytiker Roger Berntsen. Foto: Iván Kverme

De asiatiske børsene falt noe tilbake i natt. Investorene valgte å selge seg ned i energiaksjer, til fordel for helserelaterte aksjer.

«Med andre ord valgte investorene i regionen å gjøre motsatt av det investorene i USA gjorde i går», skriver analytiker i Nordnet, Roger Berntsen i en oppdatering.

Han venter nedgang på Oslo Børs ved åpning torsdag.

Wall street

Gevinstsikring, spesielt innenfor teknologisektoren, sørget for nedgang på de amerikanske børsene onsdag. Tesla, en av vinneraksjene så langt i år, falt også markant etter melding om emisjon på fem milliarder dollar. 

«Når det er sagt, Tesla har, og vil fortsette å måtte, hente kapital gjennom aksjeemisjoner gitt vekstfasen selskapet er inne i», skriver analytiker i Nordnet, Roger Berntsen i en oppdatering torsdag.

Viktigste driveren

Brexit-forhandlingene, samt forhandlingene om en ny stimulansepakke fra amerikanske myndigheter topper nyhetsbildet for øyeblikket. 

Smittesituasjonen i USA og Europa, samt utrullingen av Covid-19 vaksiner er nå den viktigste underliggende driveren i markedet, ifølge Berntsen.

Søndag er siste frist for en Brexit-avtale