<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

OPEC+-møte utsettes

Etter store usikkerheter rundt mandagens OPEC-møte er det besluttet å utsette møtet.

    Publisert 5. juli 2021 kl. 18.15
    Oppdatert 5. juli 2021 klokken 18.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 182 ord
    OPEC: Det er besluttet at mandagens møte skal utsettes. Foto: Ramzi Boudina

    Oljemarkedet ventet i spenning på avgjørelsen under OPEC+-møtet mandag. Nå er det besluttet at møtet skal utsettes, og det er ikke satt noen ny dato, skriver Reuters.

    Hovedårsaken til utsettelsen er at landene ikke kom til enighet om forslaget om å forlenge produksjonskuttene med åtte måneder.

    Det mislykkede møtet betyr at den forventede produksjonsøkningen som skulle gjelde fra august, ikke vil finne sted. Oljeprisen stiger markant på nyheten, og brent-oljen er i skrivende stund opp 1,8 prosent.

    OPEC+ kom i fjor til enighet om å gjennomføre produksjonskutt på nesten 10 millioner fat per dag, da pandemien inntraff. de har gradvis økt produksjonen og kutter i dag om lag 5,8 millioner fat om dagen.

    Emiratene er misfornøyde 

    De forente arabiske emirater er misfornøyde, og var en av aktørene som ønsket å gjennomføre produksjonsøkninger. Abu Dhabi har nylig investert flere milliarder dollar i ny produksjonsteknologi nettopp for å øke produksjonskapasiteten. 

    Reuters hevder at hendelsen kan bidra til å ytterligere forverre forholdet mellom Saudia Arabia og Emiratene. Landene har hatt flere konflikter den siste tiden, blant annet at Emiratene trakk seg ut av partenes samarbeid i Yemen.