<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Roger Berntsen: – Det skremte investorene

Jobbtall, kvartalsresultater og stigende smittetall preget onsdagens handel på New York-børsen.

  Publisert 5. aug. 2021 kl. 11.10
  Oppdatert 5. aug. 2021 klokken 11.11
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 209 ord
  BØRSFALL: Roger Berntsen mener flere negative hendelser preget onsdagens handel på Wall Street. Foto: Eivind Yggeseth

  Onsdag falt Dow Jones-indeksen 0,9 prosent mens S&P 500 gikk ned 0,5 prosent. Nasdaq-indeksen kunne vise til en oppgang på beskjedne 0,1 prosent.

  En dårlig miks

  «Svake jobbtall, skuffende resultater, samt stigende smittetall var det som skremte investorene», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet. 

  Antall sysselsatte i privat sektor i USA steg med 330.000 personer. Det var langt lavere enn den ventede oppgangen i sysselsettingen på 695.000 personer, i følge Trading Economics. Både i mai og juni var oppgangen over konsensus.

  ADPs sysselsettingstall anses som en indikator for hva den månedlige arbeidsmarkedsrapporten fra det amerikanske arbeidsdepartementet kan komme til å vise. Den offentliggjøres på fredag.

  «Enn så lenge er jobbmarkedet i USA et stykke unna nivåene fra før pandemien. Derfor har Fed, den amerikanske sentralbanken, sagt at de ikke har noen hastverk med å sette opp styringsrenten (Fed Funds Rate)», skriver Berntsen.

  General Motors var en av selskapene som preget onsdagens handel på New York-børsen etter at bilgiganten leverte svake tall for andre kvartal. I løpet av dagen stupte GM-aksjen nesten 9 prosent. Det gikk betydelig bedre med vaksineselskapet Moderna som klatret 8,4 prosent.

  Asia

  Nyhetsbildet i Asia preges fortsatt av covid-19 situasjonen grunnet stigende smittetall verden over.

  «Når det er sagt, kinesiske myndigheters kamp mot teknologisektoren er fremdeles det største temaet blant investorene», understreker Berntsen.