<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anbefaler billige, europeiske aksjer fremfor USA-aksjer

Morgan Stanley anbefaler 13 billige, europeiske aksjer som kan gjøre det bedre enn det amerikanske markedet. 

  Publisert 15. sep. 2021 kl. 10.05
  Oppdatert 15. sep. 2021 klokken 15.30
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 269 ord
  KJØP: Morgan Stanley anbefaler europeiske aksjer. Bankens hovedkontor på Manhattan.  Foto: Bloomberg

  Analytikere ved Morgan Stanley forventer at det europeiske markedsrallyet vil fortsette inn i neste år, med en større oppside i resultat pr. aksje enn i USA.

  Aksjeindeksen Stoxx 600 er en indeks over samtlige europeiske børser, og indeksen har steget hele 65 prosent siden starten av pandemien i mars 2020.

  – Makrobildet for europeiske aksjer de neste 12 månedene er mindre støttende enn fjoråret. Det betyr imidlertid ikke at det hindrer videre oppside. Vi ser 9 prosent videre oppside fra dagens verdier, sier analytikerne i rapporten.

  Her er 13 aksjer Morgan Stanley anbefaler kjøpt.

  Kjøpsanbefalinger 

  Banken har plukket en liste med billige europeiske aksjer med kjøpsanbefaling. Verdisettingen av aksjene er i nedre halvdel av bankens 10-års horisont sammenlignet med markedet, og har en estimert oppside på minst 20 prosent.

  Banker er sektoren Morgan Stanley har størst tiltro til. 

  – Etter en beskjedent dårligere prestasjon de siste månedene venter vi at banker vil lede aksjemarkedet høyere herfra, sier analytikerne.

  Morgan Stanley anbefaler aksjer som franske BNP Paribas og Societe Generale, Spanias Banco Santander og tyske ING.

  Materialselskaper med mer enn 20 prosent oppsidepotensial inkluderer spanske Acerinox, Finlands Outokumpu, det svenske selskapet SSAB, sveitsiske Holcim og stålselskapet ArcelorMittal. Alle disse er på «billiglisten» til Morgan Stanley. 

  – Bygningsmaterialselskaper er godt posisjonert til å nyte godt av økt investering i å bygge bygninger mer energieffektivt. Den europeiske grønne avtalen sørger for at en dobling av renoveringsprosjekter er nødvendig, skriver banken.

  I energisektoren anbefaler Morgan Stanley Shell og ENI. I media og underholdning er Auto Trader Group og ITV anbefalt kjøpt.