<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sissener: – Behovet for en korreksjon er her

Utløsende faktor er klar, men flere faktorer trigger børsfallet, mener forvalter Jan Petter Sissener.

Publisert 20. sep. 2021 kl. 15.36
Oppdatert 20. sep. 2021 klokken 15.41
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
FLERE FAKTORER: – Mange faktorer som trigger nedgangen, men utløsende faktor er Evergrande og frykt for sekundæreffekter på kinesisk økonomi, sier Jan Petter Sissener. Foto: Eivind Yggeseth

– Det er mange faktorer som trigger nedgangen, men utløsende faktor er Evergrande og frykt for sekundæreffekter på kinesisk økonomi, sier Jan Petter Sissener til Finansavisen.

Vi går mot årets verste dag på Oslo Børs, og i skrivende stund er hovedindeksen ned 2,8 prosent. Forrige gang vi opplevde et lignende fall på Oslo Børs var 19. juli. Da var hovedindeksen ned 2,39 prosent.

– I virkeligheten er det flere faktorer, og ikke minst er behovet for en korreksjon der, legger Sissener til, før han går på flyet.

Likviditetskrise

En voldsom likviditetskrise i Kinas største boligbygger, China Evergrande, har fått store negative ringvirkninger, og børsene faller markant verden over.

Analysesjef i Sparebank 1 Markets, Pål Ringholm peker ifølge TDN Direkt på at selskapet har for mye gjeld i forhold til inntjening, og mener det kommer til å gå teknisk konkurs.

– Det vi ikke vet, er om dette kun er toppen av isfjellet eller om det er mer. Mest sannsynlig er det mer, sier Ringholm.