<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ser stor oppside i lufttaxiselskap

Investeringsbanken Morgan Stanley har troen på lufttaxiselskapet Joby Aviation, og ser en stor oppside for investorer.

Publisert 23. sep. 2021 kl. 20.32
Oppdatert 23. sep. 2021 klokken 20.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
TROEN PÅ LUFTTAXI: Morgan Stanley mener Joby Aviation skiller seg ut blant konkurrentene i industrien, og ser en stor oppside. Foto: ANDREW KELLY

Den amerikanske investeringsbanken Morgan Stanley mener Joby Aviation skiller seg ut blant konkurrentene i den begynnende industrien innen luftmobilitet, ifølge CNBC.

Selskapet utvikler et elektrisk vertikalt start- og landingsfly, som skal brukes som en lufttaxitjeneste for sine kunder.

Ser oppside

Analystiker i Morgan Stanley Kristine Liwag dekket nylig selskapet, og mener det potensielt kan være en stor oppside for investorer. Kursmålet de har satt er på 16 dollar, som er en 47 prosent oppside fra dagens nivå.

På børs

I august i år valgte gründer JoeBen Bevirt å gå offentlig på NYSE, med selskapet han grunnla på ranchen sin i Santa Cruz California for drøyt 12 år siden. Aksjekursen har siden den gang hatt en volatil ferd fra toppnotering på 13,40 dollar, til den laveste kursen på 8,14 dollar.

I skrivende stund ligger kursen på i underkant av 10,90 dollar, og har hatt en kursoppgang på 13,34 prosent siden børsåpning.