<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

HydrogenPro straffes etter to dagers rally

Etter to dager med kraftige kursoppganger faller HydrogenPro nesten ti prosent i onsdagens handel på Oslo Børs.

  Publisert 6. apr. 2022 kl. 12.02
  Oppdatert 6. apr. 2022 klokken 13.02
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 368 ord
  KORREKSJON: Etter solid kursoppgang i begynnelsen av uken troner HydrogenPro på toppen av taperlisten onsdag. På bildet ser du HydrogenPro-sjef Elling Nygaard. Foto: HyrogenPro

    -   -   - FKRFT -   -   -   - COOL -  

  Onsdag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 1.257,14 poeng, ned 0,7 prosent. Et fat Nordsjøolje omsettes for 107,95 dollar, opp 1,2 prosent.

  Equinor stiger 0,3 prosent til 329,15 kroner mens Aker BP klatrer 0,2 prosent til 335,30 kroner. Tirsdag ble det kjent at EU vil foreslå å forby kullimport fra Russland, samt et tak på import av kalium og ileggelse av sanksjoner mot flere oligarker med familiemedlemmer, melder TDN Direkt. Oljeimport omfattes imidlertid ikke av den femte sanksjonspakken.

  Mandag meldte HydrogenPro om en kjøpordre fra Mitsubishi til en verdi på mer enn 50 millioner dollar, noe som sendte aksjen opp over 18 prosent. Tirsdag klatret aksjen ytterligere 24,6 prosent mens den faller 9,6 prosent til 21,25 kroner onsdag.

  Tirsdag kveld hentet Salmon Evolution 300 millioner kroner i en emisjon til en kurs på 9,00 kroner pr. aksje. Nettoprovenyet vil bli brukt til å delvis finansiere andre fase av lakseoppdrettsanlegget på Indre Harøy, utvide kapasiteten ved smoltanlegget Kraft Laks og generelt selskapsformål. Aksjen faller 7,5 prosent til 9,07 kroner.

  Fjordkraft , som nå ønsker å skifte navn til Elmera Group, faller 8,4 prosent til 31,88 kroner. Selskapet avholder onsdag kapitalmarkedsdag, og melder blant annet om et ventet justert driftsresultat i område 500-550 millioner i 2022 og 2023.

  Onsdag meldte Norwegian om en oppgang i passasjertrafikken på 1.200 prosent til 940.149 passasjerer. Kabinfaktoren var opp 38 prosentpoeng til 80,3 prosent.

  – Vi er spesielt fornøyde med at fyllingsgraden holder seg over 80 prosent, til tross for at vi satte inn vesentlig mer kapasitet i mars, sier Norwegian-sjef Geir Karlsen i en kommentar. Aksjen faller 2,6 prosent til 10,53 kroner.

  Tirsdag skrev Finansavisen at russiske Softline rammes hardt av sanksjoner, og i det stille har måkt unna Crayon-aksjer for å redde seg fra likviditetsproblemer. Crayon-aksjen faller 8,4 prosent til 129,10 kroner.

  ABG Sundal Collier ser en 50 prosent oppside i Tor Olav Trøims Cool Company, noe som bidrar til å løfte aksjen 4,3 prosent til 107,80 kroner. Samtidig har Pareto Securities oppjustert Avance Gas fra hold til kjøp og opererer med et kursmålet som indikerer en oppside på 50 prosent. Aksjen stiger 10,3 prosent til 41,80 kroner.