<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Det er som å se på et flykrasj

Big Short-investoren Michael Burry hadde rett om boligmarkedet i 2008. Nå trekker stjerneforvalteren paralleller mellom finanskrisen i 2008 og dagens marked.

Publisert 24. mai 2022 kl. 19.56
Oppdatert 24. mai 2022 klokken 21.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 190 ord
NY «BIG SHORT»: Michael Burry, short-selgeren som tjente seg styrtrik på finanskrisen i 2008-2009, trekker paralleller mellom den gang og nå. Foto: Bloomberg

Michael Burry, hedgefondforvalteren som er best kjent for å ha veddet – og vunnet – mot det amerikanske boligmarkedet under finanskrisen i 2008, stiller seg nok en gang kritisk til dagens marked. 

Tidligere har Burry advart privatinvestorer om at meme-aksjer og kryptovalutaer kan ende i «alle markedskrakks mor». 

Burry stiller seg særlig kritisk til Tesla, GameStop, Dogecoin og Robin Hood.

I en tweet fra tirsdag ettermiddag skriver Burry at dagens marked er som å se et flykrasj. Den kontrære forvalteren sine prediksjoner kan allerede være i gang med å utspille seg. S&P 500 og Nasdaq-indeksene har allerede falt henholdsvis 18,70 og 29,4 prosent så langt i år. 

Vedder stort

Ved slutten av årets første kvartal hadde Burry put-opsjoner på 206.000 aksjer i Apple – et veddemål mot et av verdens største børsnoterte selskap, viser rapportering til det amerikanske finanstilsynet.

Apple sin aksjekurs har nesten firedoblet seg siden starten av 2019, men har falt over 20 prosent i det inneværende kvartalet. 

Hegdefondet til Burry, Scion Asset Management, hadde kun seks posisjoner ved årsskiftet. Alle posisjonene med unntak av Bristol-Myers Squibb ble avsluttet i første kvartal for å gjøre plass til blant annet Meta Platforms, Alphabet og Discovery.