<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Blodrøde tall for Havila Kystruten

Havila Kystruten leverer blodrøde tall for årets første kvartal. De forventer nå høyere etterspørsel fremover. 

    Publisert 20. juni 2022 kl. 19.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 164 ord
    TAPER PENGER: Havila Kystruten. Foto: Havila Kystruten

     

    Det første kvartalet har vært utfordrende for Havila Kystruten. 

    Reduserte salgsinntekter kombinert med høyere kostnader knyttet til LNG og «covid omikron» bidro til det negative resultatet, kommer det frem av en børsmelding i ettermiddag. 

    Selskapet rapporterte et driftsresultat før avskrivninger på minus 67,6 millioner kroner, og et resultat før skatt på minus 53,4 millioner kroner.

    Selskapet rapporterer videre at det har vært en rekke kanselleringer knyttet til Havila Capella, grunnet dets tilknytning til det russiske selskapet GTLK.

    «Havila Castor og Havila Capella har vært mer eller mindre utsolgt for sommersesongen og ut året. Sanksjoneringen av Havila Capella har medført en rekke kanselleringer og skapt usikkerhet rundt forutsigbarhet i seilingene fremover, derav også lavere takt med bestillinger.»

    Selskapet ser nå bedre tider i vente, og forventer høyere etterspørsel. Det ble tidligere i dag klart at Havila Kystruten vant i Hordaland tingrett, og fikk bruksrett på Havila Capella i inntil to år.

    «Selskapet forventer at etterspørselen vil ta seg opp så snart situasjonen relatert til Havila Capella er løst.», kommer det frem i børsmeldingen.