<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig kostnadskutt for norsk kryptobørs

Kryptobørsen Norwegian Block Exchange vil redusere kostnadene med hele 40 prosent.

  Publisert 22. juni 2022 kl. 15.40
  Oppdatert 22. juni 2022 klokken 15.40
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 182 ord
  HALVERER KOSTNADENE: Stig A. Kjos-Mathisen, medgründer og daglig leder i Norwegian Block Exchange. NTB

   

  Norwegian Block Exchange har besluttet å iverksette kostnadsreduksjoner for å tilpasse virksomheten til de store endringene i markedet for kryptovaluta og digitale eiendeler. Selskapet har som mål å redusere kostnadene med i størrelsesorden 40 prosent sammenlignet med nivået i fjerde kvartal 2021.

  Det fremgår av en melding onsdag.

  Reduksjonen vil blant annet skje gjennom permitteringer av egne ansatte i Norge, oppsigelser i Latvia, samt reduksjon i bruken av utviklere på kontrakt. Totalt blir åtte ansatte i NBX i ulik grad omfattet av permitteringer og oppsigelser. Sentrale deler av ledelsen gjennomfører frivillige, vesentlige kutt i egen lønn, opplyser selskapet.

  Selskapet skriver at bakgrunnen for kostnadsreduksjonene er en nedgang i volum i handel med kryptovaluta så langt i år, drevet av generell politisk og økonomisk usikkerhet og økte renter.

  -Grepene vi nå tar vil gjøre oss godt rustet til å håndtere et fortsatt volatilt marked fremover, samtidig som de er med på å styrke NBX som en attraktiv investering også i dagens krevende finansmarked. Med nye tjenester ser vi også en positiv utvikling for NBX i et marked som er krevende, sier administrerende direktør Stig Aleksander Kjos-Mathisen.

  TDN Direkt