<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«The Big Short» forvalter: Spår lavere renter

Forvalter Michael J. Burry tror Fed etterhvert må snu og spår lavere renter.

Publisert 28. juni 2022 kl. 11.24
Oppdatert 28. juni 2022 klokken 12.22
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
FED KAN MÅTTE SNU: Ifølge Michael J. Burry. Foto: Bloomberg

Forvalteren i Scion Asset Managment som for alvor ble kjent gjennom filmen The Big Short, har i en tweet antydet at den amerikanske sentralbanken kan bli tvunget til å snu, og viser til «piskesnert-fenomenet» innenfor dagligvarehandelen.

I tweeten viser han til en artikkel fra CNN hvor dagligvarebutikker vurderer å la kunder beholde varene de returnerer som følge av allerede fulle varelager. Dette kan ifølge Burry ende opp i lavere inflasjon og gjøre at Fed igjen må sette ned rentene og begynne med kvantitative lettelser.

Burry har også tidligere vært negativ til markedsutsiktene. I en tweet i mai uttalte han at å se på dagens marked er «Som å se på et flykrasj», og trakk paralleller til finanskrisen i 2008.

Han var da særlig kritisk til Tesla, GameStop, Dogecoin og Robin Hood. Ved slutten av årets første kvartal hadde Burry også put-opsjoner på 206.000 aksjer i Apple.