<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tradingfavoritt faller på grønn børs

Oslo Børs stiger tirsdag formiddag. Kongsberg Automotive faller sterkt etter kvartalstall.

  Publisert 9. aug. 2022 kl. 12.36
  Oppdatert 9. aug. 2022 klokken 14.47
  Lesetid: 3 minutter
  Artikkellengde er 507 ord
  Oslo Børs, Børsen, Euronext Oslo Børs Iván Kverme

  Etter fall fra start hentet Oslo Børs seg inn, og er i skrivende stund opp 0,5 prosent til 1.247.82 poeng.

  Prisen på et fat Nordsjøolje omsettes for 97,85 dollar, og er opp 1,5prosent. Samtidig stiger også WTI-oljen med 1,6 prosent, og et fat koster dermed 91,94 dollar fatet rett før klokken 15 tirsdag.

  Bloomberg skriver at sørlige land i Europa i stille har begynt å returnere til russisk olje, da EUs forbud mot kjøp av russisk olje ikke trer i kraft før om fire måneder. Leveranser av russisk olje til havner i Italia og Tyrkia er nå på det høyeste nivået på syv uker. Leveranser til middelhavsregionen er også på sitt høyeste nivå siden midten av juni.

  Hele oljekommentaren kan du lese her.

  Equinor er så langt den mest omsatte aksjen på Oslo Børs, og var ved lunsjtider opp 1,3 prosent til 357,10 kroner pr. aksje. Aker BP stiger svakt og står i 319,90 kroner, opp 0,3 prosent. Vår Energi stiger 0,3 prosent til 37,91 kroner. 

  Det er derimot en annen oljeaksje som stjeler oppmerksomheten tirsdag. Paretoanalytiker Tom Erik Kristiansen er ute med en ny analyse av DNO i forkant av kvartalstallene. Meglerhuset tror selskap vil generere halve markedsverdien sin i fri kontantstrøm i år med en oljepris på 100 dollar.

  – Vi mener markedet undervurderer størrelsen og kontantstrømmen til DNO, sier han. 

  DNO-aksjen stiger 10,6 prosent til 14,85 kroner. DNO drar også med seg Rak Petroleum som eier 44,9 prosent av selskapet. Rak Petroleum stiger 9,4 prosent til 12,75 kroner.

  Tirsdag la Borr Drilling frem andrekvartalstallene som viste inntekter på 105,3 millioner dollar, en økning på 23,3 millioner dollar sammenlignet med første kvartal i år. Borr er i skrivende stund ned 3,3 prosent til 38,36 kroner pr. aksje. 

  REC Silicon faller med 4 prosent til en kurs på 20,00 kroner per aksje. Styremedlem Heike Heiligtag har informert styret i REC Silicon ASA om at hun trer ut av selskapets styre med virkningsdato 10. august 2022. I går skrev Finansavisens aksjekommentator Karl-Johan Molnes at REC Silicon «Bør tas av børs», og at selskapet passer bedre for investorer som liker spenning enn de som liker avkastning. Aksjen er den nest mest omsatte på Oslo Børs tirsdag formiddag, og er en tradingfavoritt blant Norske investorer.

  BW Energy stiger med 0,9 prosent til en kurs på 25,56 kroner. Tirsdag signerte selskapet en reservebasert lånefasilitet på opptil 300 millioner dollar. 

  ESG-selskapet Magnora faller med 6,7 prosent til en kurs på 21,5 kroner per aksje. Av selskapets andrekvartalsrapport tirsdag morgen fremgår det at selskapet fikk en justert ebidta på -1,1 millioner kroner i andre kvartal 2022, mot -2,9 millioner kroner i samme periode året før.

  Kongsberg Automotive slapp også tall tirsdag morgen. Her kom det frem at selskapets omsetning endte på 225,6 millioner euro for perioden, opp fra 215,4 millioner euro i andre kvartal i fjor. Aksjen faller over 8 prosent til en kurs på 2,57 kroner. 

  I  andre kvartal hadde Awilco Drilling et resultat før skatt på negative 5,1 millioner dollar i andre kvartal 2022, mot 1,6 millioner dollar i samme kvartal året før. Aksjen stiger 7,3 prosent tirsdag, og står i 3,54 kroner pr. aksje.