<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wall Street falt i påvente av ferske inflasjonstall

Wall Streets ledende indekser falt i forkant av morgendagens inflasjonstall. Brikkeprodusentene Micron og Nvidia tynget børsen etter resultatvarsler.

  Publisert 9. aug. 2022 kl. 22.01
  Oppdatert 9. aug. 2022 klokken 22.21
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 440 ord
  RØD DAG: Spenningen rundt morgendagens inflasjonstall og resultatvarsler fra ledende brikkeprodusenter preget New York børsen tirsdag. Foto: BRYAN R. SMITH

  Spenning rundt onsdagens inflasjonstall satte preg på New York børsen som falt fra start. Ved børsslutt kunne Nasdaq legge bak seg den tredje dagen på rad med nedgang, mye takket være skuffende nyheter fra brikkegigantene Nvidia og Micron.

  «Dette er to store aktører som investorene trodde var bedre posisjonert til å takle problemer i forsyningskjeden. Jeg tror det er bekymring for at dette virkelig kommer til å tynge teknologiaksjer», sier senior markedsanalytiker i Oanda Ed Moya til CNBC. 

  De toneangivende indeksene i New York endte som følger:

  • Nasdaq falt 1,2 prosent til 12.493,02 poeng.
  • S&P 500 falt 0,4 prosent til 4.120,90 poeng.
  • Dow Jones falt 0,2 prosent til 32.759,10 poeng.

  I forkant av morgendagens inflasjonstall fortsatte renten på den toårige statsobligasjon å stige over den tiårige. En såkalt invertert rentekurve er gjerne et signal om resesjon. 

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten steg til 2,79 prosent. VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen steg til 2,82 prosent.

  Bevegelser

  Minnebrikkeprodusenten Micron varslet i dag at inntektene kan komme til å bli lavere enn tidligere guidet som følge av makroøkonomiske faktorer og begrensninger i forsyingskjeden. Aksjen endte ned 3,7 prosent.

  Også brikkeprodusenten Nvidia kom med liknende nyheter i går, og sendte aksjen rett ned. Kursfallet fortsatte tirsdag og aksjen endte med en nedgang på 3,8 prosent.

  Legemiddelprodusenten Novavax nærmest halverte sine salgsforventninger for hele året med bakgrunn i en avtagende etterspørsel etter selskapets coronavaksine . Aksjen endte ned 30,5 prosent.

  Kryptobørsen Coinbase kommer med kvartalstall etter stengetid, der analytikerne forventer ytterligere inntektsnedgang fra plattformen som rapporterte tap i årets første kvartal etter å ha økt resultatet gjennom 2020 og 2021. I forkant av publiseringen falt aksjen 10,3 prosent på New York-børsen.

  Makro

  «Allerede i morgen er det duket for nye ferske inflasjonstall, som potensielt sett kan sette fart på markedet igjen. Inflasjonen har vaket på historisk høye nivåer de siste månedene. Hvorvidt toppen er nådd for denne gang er det store spørsmålet», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.

  Produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA falt med 4,6 prosent på kvartalsbasis i andre kvartal 2022. Ifølge Trading Economics var det ventet en nedgang på 4,7 prosent. 

  Lønnskostnadene økte i perioden med 10,8 prosent, godt over forventningene på 9,5 prosent.

  USAs president Joe Biden signerte i dag «Chips and Science Act» som med en ramme på 52 milliarder dollar tar sikte på å styrke landets konkurranseevne mot Kina. Investeringen er rettet mot amerikanske selskaper som produserer halvledere, samt flere milliarder i skattefradrag for å oppmuntre til investeringer i sektoren.

  Olje

  Oljeprisen fikk en liten opptur etter at transport av russisk olje via Ukraina til tre EU-land ble stoppet ettersom betalingene ikke kan gjennomføres på grunn av sanksjoner.

  Ved stengtid av New-York børsen er Brent-oljen likevel ned 0,1 prosent til 96,31 dollar fatet. Samtidig stiger WTI-oljen 0,1 prosent, til 90,58 dollar fatet.