<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Spent på Wall Street – alle venter på nyheten klokken 14.30

Den meget viktige arbeidsmarkedsrapporten fra USA, som offentliggjøres klokken 14.30, kan påvirke stemningen i markedet.

  Publisert 2. sep. 2022 kl. 13.12
  Oppdatert 2. sep. 2022 klokken 13.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 224 ord
  FREDAG: Alle venter spent på fredagens makrotall fra USA. Foto: Bloomberg

  Futures indikerer at det går mot en rolig start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil falle 0,1 prosent mens Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,2 prosent. 

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,26 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 1,6 prosent til 25,45. 

  Klokken 14.30 norsk tid publiseres den meget viktige arbeidsmarkedsrapporten for august. DNB Markets understreker at sysselsettingstallene for juli var overraskende sterke, da de viste en vekst på hele 528.000 nye sysselsatte. Nå ventes det at veksten har kommet noe ned igjen, til 298.000, mens DNB Markets venter noe mer enn det.

  «I lys av den siste tidens nøkkeltall fra USA, hvor noen altså har vært overraskende sterke, blir arbeidsmarkedstallene i dag spesielt interessante. En svak rapport vil kanskje ikke ha all verdens innvirkning, men en overraskende sterk rapport kan nok bidra til at resesjonfrykten faller enda et lite hakk, at inflasjonsfrykten tiltar enda et lite hakk, og at vi dermed får nok en dag med høyere renter, fallende børser og enda litt sterkere dollar», skriver DNB Markets i en rapport.

  «Hvorvidt jobbmarkedet, som er historisk sterkt tross skyhøye prisimpulser i økonomien, vil svekke seg fremover er det store spørsmålet. Ifølge FED-sjef Jerome Powell, må alle belage seg på høyere renter, lavere vekst og høyere arbeidsledighet», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.