<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bredt fall i Asia etter Fed-grep

De asiatiske børsene tar ikke nyhetene fra USA om ny trippelheving og nytt dot plot, godt. 

    Publisert 22. sep. 2022 kl. 06.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 166 ord
    FALLER: Hang Seng faller tungt. Foto: Hong Kong Stocks

    I Japan faller Nikkei 0,8 prosent, mens den bredere Topix-indeksen svekkes 0,4 prosent.

    I Kina går Shanghai Composite tilbake 0,3 prosent, Hang Seng i Hongkong er ned 1,9 prosent, og Kospi i Sør-Korea svekkes 1,1 prosent.

    I India faller Sensex 0,3 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er ned 1,5 prosent, og Straits Times i Singapore er ned 0,4 prosent.

    Utviklingen kommer etter Jerome Powell og Federal Reserve hevet rentene med 75 basispunkter for tredje gang på rad . Wall Street endte også markant i rødt

    Den japanske sentralbanken har besluttet å holde styringsrenten uendret på -0,10 prosent, på linje med konsensusprognosene fra Trading Economics.

    Videre vil sentralbanken vil fortsatt kjøpe tilstrekkelige med statsobligasjoner til å holde renten på den 10-årige statsobligasjonen nær null prosent, ifølge TDN Direkt. Kjøp av statsobligasjoner er uten øvre grense, og kjøp på 0,25 prosent, det øvre nivået i det målsatte intervallet, vil bli foretatt hver dag.

    Bank of Japan «vil ikke nøle med å handle når det er nødvendig», og forventer at styringsrentene forblir på nåværende nivåer eller lavere.