<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en positiv start på New York-børsen

Det går mot en positiv start på New York-børsen etter onsdagens kalddusj. I løpet av torsdagen slippes flere nøkkeltall.

    Publisert 22. sep. 2022 kl. 13.08
    Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 13.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 224 ord
    TORSDAG: Futures indikerer en positiv børsåpning i USA. Foto: Bloomberg

    Futures indikerer at det går mot en svakt positiv start på New York-børsen. Ifølge MarketWatch ligger det an til at Dow Jones vil åpne opp 0,1 prosent, at S&P 500 vil stige 0,2 prosent mens Nasdaq starter dagen med en oppgang på 0,3 prosent. 

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,52 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,3 prosent til 27,51.

    Den amerikanske sentralbanken hevet som ventet renten med 75 basispunkter onsdag kveld. På pressekonferansen var Powell tydelig på at Fed ville gjøre det som trengs for å få prisveksten ned.

    «Det vil bli smertefullt for amerikanske husholdninger, som vil oppleve at veksten stopper opp og arbeidsledigheten stiger. Fed vil fortsette til jobben er gjort, om det så innebærer en resesjon, eller til og med en markert resesjon, var Powells budskap», skriver makroøkonom Oddmund Berg i en oppdatering fra DNB Markets.

    Komitemedlemmenes vurderinger av hva renten skal bli fremover, det såkalte dot-chartet, viste en rente på 4,4 prosent ved utgangen av året. Handelsbanken skriver i en rapport at selve rentehevingen var som forventet, mens de videre rentesignalene var klart mer haukete enn markedet var forberedt på.

    Onsdag falt den teknologitunge Nasdaq-indeksen 1,8 prosent mens S&P 500 og Dow Jones gikk ned 1,7 prosent.

    Torsdag slippes følgende makrotall i USA:

    • Driftsbalansen for 2. kvartal, klokken 14.30
    • Førstegangssøkende til ledighetstrygd, klokken 14.30
    • Ledende indikator for august, klokken 16.00
    • Kansas City Fed-indeksen for september, klokken 16.30