<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Leter etter utveier

Credit Suisse ser på mulige utveier etter store tap og skandaler. Noen av valgene det vurderer er å sparke over 4.500 ansatte eller å dele opp investment banking-avdelingen.

Publisert 22. sep. 2022 kl. 18.58
Oppdatert 22. sep. 2022 klokken 21.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
KOSTNADSKUTT: Credit Suisse må kutte kostnader etter skandale-år Foto: Bloomberg

I den tidligere versjon skrev Finansavisen at Credit Suisse vurderte å gå ut av sin virksomhet i USA. Credit Suisse har i etterkant gått ut og avvist disse ryktene. 

Credit Suisse har siden finanskrisen vært en svært kontroversiell bank. Senest denne sommeren ble selskapet tiltalt for hvitvasking av narkotikapenger, mens tidligere skandaler har vært knyttet til andre ulovlige aktiviteter som markedsmanipulasjon og skattesvindel. 

Nå har styret i den Zürich-baserte banken at det har begynt å se på hvordan det kan kutte kostnader, melder Reuters. Bakgrunnen er at banken ikke ønsker å gå ut i markedet og hente penger da aksjen har falt til sine laveste nivåer på over 30 år de seneste ukene.  

Radikale endringer

Banken ansatte forretningsmannen Ulrich Körner som adm. direktør i juli til å gjennomføre radikale endringer i selskapet.  Mer spesifikke detaljer forventes å bli presentert ved fremleggelsen av bankens tall for tredje kvartal i slutten av oktober. 

– Vi har sagt at vi vil oppdatere markedet om vår omfattende strategigjennomgang når vi offentliggjør resultatet for tredje kvartal. Enhver påstand om potensielle utfall før den tid er utelukkende spekulasjon, sa banken i en pressemelding i august.

Redusere risikable posisjoner

Styret har også diskutert en «gjenoppliving» av bankens «Strategic Resolution Unit» (SRU) som har som formål å huse høyrisiko-eiendeler og virksomheter som anses å ikke være i tråd med kjernevirksomheten.  

Her trekkes særlig frem den New York-baserte enheten som driver verdipapirisering - konvertering av utlån og andre finansielle eiendeler til omsettelige verdipapirer. 

– Et eventuelt salg av den enheten vil bidra til å redusere bankens kapitalforpliktelse, men også frata banken en lønnsom forretningsdivisjon, heter det i beretningen fra styret.