<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Aker Solutions nærmer seg havvind-jobb

Aker Solutions, i et konsortium med Siemens Energy, har fått tilbud om å fortsette kontrakten med Vattenfall for havvindprosjektet Norfolk i Nordsjøen.

    Publisert 1. okt. 2022 kl. 10.31
    Oppdatert 1. okt. 2022 klokken 11.47
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 220 ord
    NÆRMER SEG STORJOBB: Aker Solutions kan få godt med arbeid med Norfolk-prosjektet. Foto: Ty Stange / Ritzau Scanpix

    Aker Solutions melder lørdag morgen at de har fått tilbud om å fortsette samarbeidet en såkalt EPCI-kontrakt (ingeniørarbeider, innkjøp, bygging og installasjon) av Vattenfall for havvindprosjektet Norfolk Vanguard Offshore Wind Farm utenfor kysten av Norfolk i Nordsjøen.

    Etter planen skal Aker Solutions/Siemens-konsortiet levere omformerplattformer for strøm (HVDC) knyttet til infrastrukturen på vindparken utenfor Norfolk. 

    Kontraktsverdien for selskapet ligger i området mellom 2,5 og 3,5 milliarder kroner.

    Prosjektet venter fremdeles på godkjennelse fra myndighetene, samt Vattenfalls endelige investeringsbeslutning.  Dette er ventet å komme innen andre kvartal av 2023. 

    Ett av verdens største

    – Utviklingen av Norfolk Offshore Wind Zone kan kreve opptil tre HVDC-plattformer etter hverandre, noe som vil gi mer langsiktig forutsigbarhet og positive repetisjonseffekter og standardisering for leverandørindustrien, sier visepresident for havvind, Kenneth Simonsen i Aker Solutions, og fortsetter: 

    – Sammen med Siemens Energy er vi stolte over å støtte et prosjekt som oppfyller flere mål om å utvikle noe lokalt, samtidig som man leverer grønn, billig strøm til hjem og bedrifter over hele Storbritannia.

    Vindprosjektet på Norfolk består av vindparkene Norfolk Vanguard og Norfolk Boreas. Det er planlagt å installere en kapasitet på 3,6 gigawatt (GW), noe som gjør dette til en av de største havvindområdene i verden.

    Vattenfall skriver i et nyhetsbrev på sine hjemmesider at planen er oppstart av offshorearbeidene i prosjektet i 2025 og at produksjonen kan starte fra «midten til slutten av 2020-tallet».