<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Godtar fusjon mellom sparebankene

Styrene i SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 Søre Sunnmøre har i dag vedtatt en plan for sammenslåing av bankene.

    Publisert 3. okt. 2022 kl. 19.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 137 ord
    BANKSJEFEN: Jan-Frode Janson, konsernsjef i Sparebank i SMN Foto: Sparebank i SMN

    I sommer meldte SpareBank 1 SMN og SpareBank 1 Søre Sunnmøre at de ønsket å fusjonere. Nå har styrene i bankene har i dag vedtatt en plan for sammenslåing av bankene, i følge en børsmelding.

    Gjennomføring av planen forutsetter endelig beslutning i representantskap og generalforsamling i de to bankene i uke 45, og er betinget av myndighetsgodkjennelser.

    Vil fortsette under SMN

    SpareBank 1 SMN skal være den juridisk og regnskapsrettslige overtakende bank, og vil dermed overta alle SpareBank 1 Søre Sunnmøres eiendeler, rettigheter og forpliktelser ved gjennomføring av sammenslåingen. Den sammenslåtte banken vil fortsette under navnet SpareBank 1 SMN.

    Basert på regnskapstall per 30. juni 2022, vil den sammenslåtte banken få en forvaltningskapital på omtrent 230 mrd og forretningskapital på ca. NOK 290 mrd. Videre vil den samlede egenkapitalen ende på 22,3 mrd som resulterer i en samlet ren kjernekapitaldekning på 18,8 prosent.