<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukens rally på New York-børsen går mot en slutt

Futures indikerer en rød børsåpning i USA.

    Publisert 5. okt. 2022 kl. 13.26
    Oppdatert 5. okt. 2022 klokken 13.28
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 214 ord
    ONSDAG: Det går mot en rød dag på Wall Street. Foto: Bloomberg

    Etter en periode med børsfall, startet uken med solide oppganger på New York-børsen. Både mandag og tirsdag var det duket for børsrally, men nå ser det ut til å gå mot en slutt.

    Futures indikerer at det går mot en rød børsåpning onsdag. Ifølge MarketWatch ligger det an til at både Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,8 prosent. 

    Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,69 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, faller 2,4 prosent til 29,37.

    «Tidligere denne uken har vi sett overraskende svake ISM-tall for den amerikanske industrisektoren, som nettopp dempet noe av presset mot Fed. Men gårsdagens tall var desto viktigere. Da fikk vi nemlig JOLTS-rapporten for august, som viste et markert fall i nye stillinger; ned med mer enn 1 million», skriver sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i en rapport fra Handelsbanken.

    Sjeføkonomen mener det viser at det brennhete arbeidsmarkedet nå kjøles raskere ned. Sentralbanksjef Powell har tidligere vist til det store gapet mellom antall stillinger og antall arbeidssøkere, som et bevis på et usunt press i arbeidsmarkedet.

    «Oppgangen de siste to dagene er den størst på lang tid, dog den kommer etter en lengre periode med nedgang. Hvorvidt de globale aksjemarkedene har bunnet ut for denne gangen er det store spørsmålet», skriver Roger Berntsen i en oppdatering fra Nordnet.