<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Forventer lavere pris på luksusklokker

Etter en eventyrlig oppgang de seneste årene, mener Morgan Stanley at prisene på luksusklokker i annenhåndsmarkedet vil falle.

    Publisert 16. okt. 2022 kl. 13.20
    Oppdatert 16. okt. 2022 klokken 14.13
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 180 ord
    FORVENTER PRISNEDGANG: Analytikere i Morgan Stanley mener klokkeprisene skal mer ned. Her er Rolexs modell, Yacht-Master II. Foto: Bloomberg

    Tilbudet av brukte luksusklokker har overgått etterspørselen. Prisene på luksusklokker som Rolex, Patek Philippe og Audemars Piguet vil falle ytterligere, melder Morgan Stanley ifølge Bloomberg.

    I følge en indeks fra Watchcharts, har prisen på en av de mest populære kolleksjonene til Rolex - Daytona - falt 21 prosent siden april. Prisen på Patek Philippes Nautilus er ned omtrent 19 prosent i sekundærmarkedet, mens Audemars Piguets Royal Oak har falt 15 prosent i samme tidsrom.

    For høyt tilbud

    – Vi har observert en solid økning i antall klokker på sekundærmarkedet i løpet av året. Dette kommer som et resultat av at brukthandlere og individuelle klokkeinvestorer kvitter seg med lageret, heter det i et notat til Morgan Stanleys kunder. 

    Etterspørselen etter «de tre store» - Rolex, Patek og Audemars Piguet - står for 71 prosent av totalhandelen i sekundærmarkedet for luksusklokker. WatchCharts prisindeks for det totale markedet, som for øvrig inkluderer andre merker, falt 9 prosent i tredje kvartal sammenlignet med andre kvartal.

    – Gitt dagens tilbud av klokker og et svekket makrobilde, forventer vi at prisene på annenhåndsklokker vil falle enda mer neste kvartal, heter det videre i notatet.