<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wells Fargo-skandalen

Wells Fargo er en av de eldste og mektigste bankene i USA. I kjølvannet av en skandale som fortsatt utspiller seg har USAs sentralbank satt et tak på hvor store verdier banken kan ha på bok.

Publisert 19. okt. 2022 kl. 20.47
Oppdatert 19. okt. 2022 klokken 20.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 201 ord
EIENDELSTAK: Sentralbanken har satt en begrensning på hvor store eiendeler storbanken Wells Fargo kan ha på bok etter kontoskandalen. Bloomberg

Rapporter om uredelig aktivitet i Wells Fargos salgsavdeling dukket først opp i 2013, der banken angivelig skal ha åpnet minst 3,5 millioner falske kundekontoer - uten kundenes samtykke. Dette i kombinasjon med andre illegale aktiviteter fra bankens side har fått regjeringen til å bøtelegge banken ved en rekke anledninger. 

Ledere i Wells Fargo skal så tidlig som i 2002 ha vært klar over praksisen der ansatte opprettet kontoer uten kundenes samtykke, og de visste at dette økte i omfang grunnet urealistiske salgsmål og press fra ledelsen om å nå disse målene.

Banken sier at den jobber med å etterkomme en rekke regulatoriske krav utstedt av regjeringen:

–Wells Fargo reviderer stadig styrings-, risiko- og kontrollrammeverk, samtidig som vi ønsker å endre selskapets kultur og retningslinjer. Vi skal fortsette å arbeide med å gjenoppbygge tillit blant konsumenter og myndigheter, sa en talsmann for banken til CNBC.

I kjølvannet av en skandalen som fortsatt utspiller seg har USAs sentralbank satt et tak på hvor store verdier banken kan ha på bok:

– Vi fortsetter å holde firmaet ansvarlig for deres gjentakende uredelige aktiviteter, og dermed har vi satt «eiendelstak» på 2 billioner som vil være gjeldende frem til Wells Fargo har ordnet opp, sa sentralbanksjef Jerome Powell i 2021.