<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Morgan Stanley vil slanke staben

Morgan Stanley forbereder seg på å slanke staben etter at den økonomiske aktiviteten har stupt så langt i år. 

  Publisert 3. nov. 2022 kl. 10.56
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 323 ord
  VURDERER KUTT: Morgan Stanleys konsernsjef James Gorman så rivalen Goldman kutte 1 prosent av staben i september, og nå vurderer han det samme.  Foto: Bloomberg

  Investeringsbanken Morgan Stanley vil starte en ny runde med oppsigelser i løpet av de kommende ukene, melder Reuters torsdag. Kuttene kommer etter at avtalevirksomheten har mindre aktivitet på grunn av økende inflasjon og økonomisk nedgang. 

  Liste med ansatte

  For Asia Pacific-avdelingen skal investeringsbanken allerede ha utarbeidet en liste over ansatte som anses som overflødige, og som hovedsakelig har fokusert på virksomheter fra Kina. 

  I tillegg kan bankens teknologi-investeringsgruppe innen Asia Pacific-avdelingen også bli påvirket av kuttene. Dog kilder med kjennskap til planen sier at en endelig beslutning om størrelsen på kuttene ennå ikke er tatt, men at det er eventuelt snakk om en lav ensifret prosentandel av ansatte spredt utover hele kloden.

  Morgan Stanley, som hadde drøyt 81.500 globalt ansatte ved utgangen av tredje kvartal, har nektet å kommentere saken ovenfor Reuters. 

  Stup for børsnoteringer

  Kuttene i Morgan Stanley kommer samtidig som Kinas strenge covid-restriksjoner hemmer landets økonomi, som igjen tærer på kapitalmarkedene og aktiviteten ved fusjoner og oppkjøp. 

  På Hong Kong-børsen, som er det fortrukne stedet for kinesiske selskaper å bli børsnotert, har håndtert noteringer for 10,77 milliarder dollar så langt i år. De laveste nivået siden 2017, og langt under fjorårets 37,7 milliarder dollar på samme tid i fjor. 

  Ifølge Reuters har M&A-transaksjonsverdier som involverer Kina falt 35 prosent på årsbasis i løpet av årets ni første måneder, til 266 milliarder dollar. Det er det laveste nivået siden 2013.

  Sa opp 500 ansatte

  Morgan Stanley er imidlertid ikke den eneste investeringsbanken som har sett inntektene tørke inn. Wall Street-rival Goldman Sachs kuttet i staben i september. 

  Goldmans antall ansatte økte til 47.000 i slutten av juni, opp 15 prosent fra året før. Mens i september slanket de staben med 1 prosent, som innebærer en reduksjon på rundt 500 ansatte. Finansgiganten sier vanligvis opp mellom 1 prosent til 5 prosent av sine ansatte hvert år, men denne praksisen har hatt en pause i to år mens pandemien har herjet. 

  I tillegg gjennomført Deutsche Bank kutt i etablerings- og rådgivningssegmentet deres i oktober.