<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kvittet seg med Swedish Match før budfrist

Philip Morris Internationals bud på Swedish Match falt ikke i smak hos aksjonærene. Nå har flere av investorene redusert eller kvittet seg med posisjoner før budfristen gikk ut fredag.

  Publisert 4. nov. 2022 kl. 20.11
  Oppdatert 4. nov. 2022 klokken 20.18
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 296 ord
  LEMPER UT: Investorene ønsker ikke å ta sjansen på at budet gjennomføres. Foto: Dreamstime

  Enkelte av Swedish Matchs aksjonærer har solgt deler eller hele posisjonen sin i forkant av budfristen på Philip Morris Internationals milliardbud på selskapet.

  Amerikanske Philip Morris International (PMI), verdens største tobakkselskap, høynet sitt bud på Swedish Match fra 106 til 116 svenske kroner pr. aksje i slutten av oktober.

  Budfristen på Swedish Match gikk ut klokken 16:00 i dag.

  Helt ute

  Protean Funds som tidligere eide 500.000 aksjer i selskapet opplyser i sitt seneste aksjonærbrev at det har kvittet seg med hele posisjonen. 

  «Etter det seneste budet, endret risiko/fortjeneste-bildet seg betydelig. PMI er veldig tydelige på at det ikke vil øke budet, og det er usannsynlig at en annen budgiver vil komme på banen. Det betyr at oppsiden er begrenset til 116 svenske kroner - noe som er 1,8 prosent under hva aksjen stengte på 29. oktober», heter det i brevet.

  Fondet mente videre at nedsiden var større en den potensielle oppsiden, og mente at kursen kunne falle til 80-90 kroner dersom budet ikke gikk gjennom.

  Bronte er delvis ute

  Bronte Capital, et annet fond som tidligere har uttrykt sterk misnøye rundt budet, har også redusert posisjonen sin. Fondet holdt tidligere en posisjon på rundt 1 prosent, men i følge Reuters har det solgt unna deler av posisjonen i forkant av budfristen.

  – Jeg er rasende, skrev storaksjonær Bronte Capital på sin blogg i mai etter å ha lest nyhetene om budet, og fortsatte:

  – Som en skitten kapitalist ute etter å tjene penger til kundene mine, er dette selskapet et nirvana. Dette er et selskap som angriper et enormt merkelojalt og avhengighetsskapende marked med et overlegent produkt, skrev de videre på sin blogg.

  Nå holder fondet under 1 prosent av aksjene i selskapet og det opplyser at det håper budet ikke vil gå gjennom slik at det kan kjøpe tilbake aksjene på en langt lavere kurs.