<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en positiv ukestart på New York-børsen

Futures indikerer en positiv børsåpning i USA.

  Publisert 7. nov. 2022 kl. 12.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 170 ord
  MANDAG: Det ligger an til en positiv børsåpning i USA. Foto: Bloomberg

  Futures indikerer at det går mot en positiv start på New York-børsen. Ifølge CNBC ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil åpne opp 0,5 prosent mens Nasdaq starter dagen med en oppgang på 0,6 prosent.

  Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 4,14 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 0,6 prosent til 25,44

  – Jeg tror dessverre at vi er i et bear market rally som kan vare ut året. Dersom Fed hever renten til over 5 prosent frykter jeg aksjemarkedet vil falle under de tidligere bunnene vi har sett, sier analysesjef Petter Slyngstadli i Norne Securities til Finansavisen.

  Fredagens arbeidsmarkedsrapport var ingen god nyhet for Federal Reserve, konkluderer sjeføkonom Marius Gonsholt Hov i mandagens morgenrapport fra Handelsbanken Capital Markets.

  «Yrkesdeltakelsen faller videre fra allerede lave nivåer og timelønnsveksten endte høyere enn ventet. Dette taler for en fortsatt høy kjerneinflasjon. Produktiviteten i det amerikanske arbeidsmarkedet er fortsatt svak, slik at en høy nominell månedslønnsvekst indikerer en enda høyere vekst i arbeidskraftkostnadene», skriver Gonsholt Hov.

  Torsdag publiseres de viktige inflasjonstallene for oktober.