<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disney skuffet på bunnlinjen for årets tredje kvartal

Tirsdag kveld rapporterte Disney resultater for årets tredje kvartal, der de skuffet på bunnlinjen, men kunne vise til en sterk vekst fra strømmetjenester.

    Publisert 8. nov. 2022 kl. 22.17
    Oppdatert 8. nov. 2022 klokken 22.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 127 ord
    SKUFFET PÅ BUNNLINJEN: Disneys kvartalsrapport for årets tredje kvartal skuffet på bunnlinjen. Brendan McDermid

    Disney rapporterte resultat for fjerde kvartal etter handelsslutt tirsdag. Her er de viktigste tallene fra resultatrapporten, samt analytikerforventinger hentet fra Refinitiv:

    • Resultat per aksje: 30 cent per aksje mot 55 cent forvente
    •  Inntekter: 20,15 milliarder dollar mot forventet 21,24 milliarder dollar
    • Disney+ totale abonnementer: 164,2 millioner mot forventet 160,45 millioner

    Aksjene i Disney har falt 34 prosent siden januar, og mer enn 42 prosent i løpet av de siste 12 månedene. Mye av fallet er knyttet til investorers skepsis til om selskapet kan opprettholde sin streaming-vekst i en periode med høy inflasjon. Det er også knyttet bekymring til hvorvidt en potensiell lavkonjunktur vil påvirke andre inntektskilder for Disneys, som fornøyelsesparker og studiovirksomhet. Disneys inntekter fra fornøyelsesparker har opplevd en sterk de siste kvartalene, ettersom flere reisende har dratt til innenlandske fornøyelsesparker.