<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Disney faller kraftig etter kvartalstall

Disney-aksjen stuper 12 etter inntjeningsbortfall.

Publisert 9. nov. 2022 kl. 20.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 205 ord
FALLER KRAFTIG: Disney faller kraftig på Wall Street onsdag. DADO RUVIC

Disney faller over 12 prosent onsdag etter at medie- og underholdningskonsernet rapporterte resultater for tredje kvartal i går som skuffet på de fleste punkter, med unntak av netto abonnenter. Det var dog ikke utelukkende dårlige tall i rapporten fra Disney, ettersom de kunne vise til en svært god vekst i inntekter fra fornøyelsesparker og studiovirksomhet.

Det er verdt å merke seg at Disney-aksjen ikke har falt med mer enn 10 prosent i kjølvannet av en kvartalsrapport på over 20 år.

Selskapet rapporterte resultat for fjerde kvartal etter handelsslutt tirsdag. Her er de viktigste tallene fra resultatrapporten, samt analytikerforventinger hentet fra Refinitiv:

  • Resultat per aksje: 30 cent per aksje mot 55 cent forventet
  • Inntekter: 20,15 milliarder dollar mot forventet 21,24 milliarder dollar
  • Disney+ totale abonnementer: 164,2 millioner mot forventet 160,45 millioner

Aksjene i Disney har falt 45 prosent siden januar, og mer enn 50 prosent i løpet av de siste 12 månedene. Mye av fallet er knyttet til investorers skepsis til om selskapet kan opprettholde sin streaming-vekst i en periode med høy inflasjon. Det er også knyttet bekymring til hvorvidt en potensiell lavkonjunktur vil påvirke andre inntektskilder for Disneys, som fornøyelsesparker og studiovirksomhet. Disneys inntekter fra fornøyelsesparker har opplevd en sterk de siste kvartalene, ettersom flere reisende har dratt til innenlandske fornøyelsesparker.