<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tilbake i markedet

Big Short-investoren Michael Burry likviderte nesten alle fondets posisjoner for tre måneder siden. Nå er den legendariske investoren tilbake i markedet.

Publisert 14. nov. 2022 kl. 19.39
Oppdatert 14. nov. 2022 klokken 22.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 196 ord
BACK IN BIZ: Michael Burry er tilbake i markedene, men ikke helt for fullt. Foto: Bloomberg

Michael Burry, hedgefondforvalteren som er best kjent for å ha veddet – og vunnet – mot det amerikanske boligmarkedet under finanskrisen i 2008, er tilbake i markedet.

For tre måneder siden likviderte den kontrære forvalteren tilnærmet hele porteføljen, der han solgte 12 posisjoner. 

Den eneste posisjonen som Burry beholdt var i GEO Group - et selskap som investerer i private fengsler og psykiatriske sykehus.

Back in business

Ifølge en SEC-filing har fondet hans, Scion Asset Management, kjøpt aksjer i fem selskaper og ytterligere lastet opp i GEO Group.

I sistnevnte aksje har Burry firedoblet beholdningen fra 500.000 aksjer til i overkant av 2 millioner. Per 30. september hadde posisjonen en verdi på over 15,5 millioner dollar - 155 millioner kroner. 

Videre tok Scion Asset Management en posisjon verdt over 10 millioner dollar i Qurate Retail, men også mindre posisjoner i Aerojet Rocketdyne, Charter Communications, Corecivic, and Liberty Latin America.

Totalt hadde Barrys portefølje en verdi på 41,3 millioner dollar (pr. 30. september). Til sammenligning var verdien på 3,3 millioner dollar ved slutten av juni i år. Dette er forøvrig kun en brøkdel av størrelsen i slutten av mars, da porteføljen inneholdt 11 aksjer med en totalverdi på 165 millioner dollar.