<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Zwipe ønsker å hente penger i en rettet emisjon

Styret i Zwipe ønsker å hente penger gjennom en emisjon skrives det i en børsmelding onsdag.

Publisert 22. nov. 2022 kl. 19.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 148 ord
ØNSKER Å HENTE PENGER: Zwipe ønsker å hente penger i en rettet emisjon. FOTO: Henrik Charlesen

Teknologiselskapet Zwipe, som har sitt hovedfokus på biometriske, teknologiske løsninger, ønsker å hente penger i en emisjon fremkommer det av en børsmelding onsdag.

Styret har foreslått en rettet emisjon av 20.862.047 nye aksjer, til en tegningskurs på kr. 4,80 per aksje, hvilket tilsvarer litt over 100 millioner kroner. Eksisterende aksjonærer skal ha fortrinnsrett i emisjonen.

Emisjonen krever godkjenning av aksjonærene under den ekstraordinære generalforsamlingen som selskapet forventes å bli avholdt den 2. desember.

I børsmelding skriver adm. direktør i Zwipe, Robert Puskaric, følgende:

– Jeg er svært fornøyd med den fortsatte tilliten fra våre største eksisterende aksjonærer. Zwipe opplever et betydelig positivt momentum, og inntektene fra denne fullt sikrede rettede emisjonen vil gjøre det mulig for oss å bygge videre på vår allerede sterke posisjon innen biometriske betalinger og biometrisk adgangskontroll. Inntektene vil bli brukt til å fortsette å øke aktiviteten for å møte den stadig voksende etterspørselen etter løsninger etter biometrisk sikkerhet.