<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Det går mot en rød start på New York-børsen

Futures indikerer en rød børsåpning i USA.

Publisert 5. des. 2022 kl. 12.48
Oppdatert 5. des. 2022 klokken 15.23
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 235 ord
MANDAG: Det ligger an til en rød ukestart på Wall Street. Foto: Bloomberg

Futures indikerer at det går mot en rød start på New York-børsen. Ifølge CNBC ligger det an til at Dow Jones og S&P 500 vil falle 0,4 prosent mens Nasdaq starter dagen med en nedgang på 0,3 prosent. 

Den tiårige amerikanske statsobligasjonsrenten er på 3,52 prosent mens VIX-indeksen, også kalt fryktindeksen, stiger 1,1 prosent til 20,06.

Frykter betydelige rystelser

«En av tingene vi er bekymret for er at selv om inflasjonen går ned herfra, blir kostnadene ved å komme fra for eksempel en inflasjonsrate på fire prosent til to prosent stadig høyere. Det vil sannsynligvis komme med noen betydelige rystelser både blant bedrifter og i arbeidsmarkedet», skriver strateg Nicholas Bohnsack i et notat fra Bairds Financial Group, ifølge CNBC.

Makro

Denne uken vil Handelsbanken særlig følge med på den amerikanske ISM-indeksen for sektorene utenom industrien, samt konsumenttilliten (University of Michigan) for november. Sistnevnte gir også en oppdatering på husholdningenes inflasjonsforventninger.

«Hva gjelder ISM-indeksen har den vist kun en moderat nedgang de siste månedene, og nivået er fortsatt forenlig med forholdsvis god vekst i amerikansk økonomi. Men den separate PMI-indeksen har fortsatt å svekke seg, og den ligger nå et godt stykke ned i negativt territorium. Ut ifra dette er det ventet at også ISM-indeksen har svekket noe mer markert, til 53,3 i november, etter 54,4 i oktober», skriver Handelsbanken i en rapport.

Mandag slippes følgende makrotall i USA:

  • PMI tjenester i november, klokken 15.45
  • ISM tjenester i november, klokken 16.00
  • Industriordrer for oktober, klokken 16.00