<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Den Saudi-Arabiske kronprinsen vurderer investering i Credit Suisse spin-off

Credit Suisse-aksjen steg på nyheter om at Saudi-Arabias kronprins vurderer å investere i en sveitsiske storbankens planlagte investeringsbankutskillelse.

Publisert 5. des. 2022 kl. 20.10
Oppdatert 5. des. 2022 klokken 20.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
STEG PÅ SAUDI-NYHETER: Den skadeskutte Credit Suisse-aksjen steg mandag på nyheter om en potensiell investering fra Saudi-Arabias kronprins. Bloomberg

Credit Suisse Group-aksjen steg på grunn av nyheter om at den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman ønsker å kjøpe seg opp i den sveitsiske storbankens planlagte investeringsbankutskillelse. Bin Salman ønsker i følge folk nære ham å legge inn rundt 500 millioner dollar i utskillelsen av i prosjektet. 

«Spin-offen» baserer seg på at Credit Suisse skiller ut sine kapitalmarkedsenheter og rådgivningsaktiviteter til en egen virksomhet, som skal gå under navnet CS First Boston. Det er uklart om kronprinsens eventuelle investering vil komme gjennom personlig egenskap eller gjennom andre investeringsenheter i kongeriket.

Andre investorer i prosjektet kan, ifølge kilder til Bloomberg, inkludere tidligere Barclays-sjef Bob Diamonds Atlas Merchant Capital. 

Den Saudi-Arabiske nasjonalbanken, som er 37 prosent eid av landets forvaltningsfond, er allerede en av de største investorene i Credit Suisses pågående kapitalinnhenting på 4 milliarder dollar. En ytterligere investering fra den oljerike nasjonen vil således øke tilliten til långiverens restruktureringsarbeid. 

Credit Suisse-aksjen steg  3 prosent på nyhetene mandag, etter tidligere å ha vært så mye som 7,5 prosent opp samme dag. Aksjen er ned rundt 64 prosent i år, etter å ha opplevd store finansielle problemer. Og følgelig har Credit Suisse har vært svært opptatte av å dempe bekymringene knyttet til deres finansielle posisjon, etter at de har tapt mer enn 8 milliarder dollar i tap i løpet av de siste to årene.