<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Masseoppsigelser i Morgan Stanley

Morgan Stanley kutter en stor andel av arbeidsstokken sin etter et kjølig år i kapitalmarkedene.

  Publisert 6. des. 2022 kl. 20.08
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 126 ord
  MASSEOPPSIGELSER: Morgan Stanley sier opp rundt 2 prosent av sine ansatte. Dreamstime

  Morgan Stanley kutter sier opp rundt 2 prosent av alle ansatte på tirsdag, sier kilder til CNBC. Omtrent 1600 av selskapets 81 567 ansatte vil bli sagt opp, og oppsigelsene vil ramme samtlige av den globale investeringsbankens kontorer.

  Morgan Stanley vil sammen med andre investeringsbanker som Goldman Sachs, Citigroup og Barclays, gjeninnføre det som av CNBC omtales som et «Wall Street-ritual», nemlig den årlige masseoppsigelsen av underpresterende ansatte. 

  Storbanker sier vanligvis opp en til fem prosent av ansatte de anser som sine minst produktive før bonuser utbetales, og etterlater således mer penger til gjenværende ansatte. Bransjen stoppet imidlertid denne praksisen i 2020 etter at pandemien førte til lave renter, og følgelig en rekke børsnoteringer og kapitalinnhentelser. Aktiviteten i kapitalmarkedene har dog kjølnet i 2022 etter sentralbankens aggressive renteøkninger.