<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs forventer OPEC-kutt

Goldman Sachs anser sannsynligheten for et OPEC-kutt som svært høy, og forventer at oljeprisen vil stabilisere seg på rundt 110 dollar per fat neste år.

    Publisert 6. des. 2022 kl. 22.23
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 150 ord
    SPÅR PRODUKSJONSKUTT: Goldman Sachs tror at OPEC vil redusere oljeproduksjonen. Brendan McDermid

    OPEC vil benytte seg av ytterligere tiltak for å stoppe den nylige oljeprisfallet, og dermed prøve å balansere markedet, ifølge Goldman Sachs. 

    OPEC+ samles i Wien tidlig i desember for å bestemme neste fase av produksjonspolitikken. Møter kommer midt i lavkonjunkturfrykt, svekket råoljeetterspørsel i Kina i forbindelse med Covid-nedstenginger, og samtidig som det er knyttet usikkerhet til effekten av et vestlig pristak på russisk olje.

    Jeff Currie, sjefstrateg innen råvarer i Goldman Sachs, sa tirsdag at en kombinasjon av høy inflasjon og covid-problemer i Kina har ført til at banken har nedjustert sine oljeprisprognoser de siste månedene.

    Currie sa likevel at oljeutsiktene på mellomlang sikt for 2023 er veldig positive, og at banken forventer at Brent-oljen vil ligge på rundt 110 dollar per fat for neste år. Han erkjente imidlertid at det er mye usikkerhet knyttet til oljemarkedene fremover, og at oljeprisen følgelig ende på godt under 100 dollar per fat i 2023.